Splai Castelló és una companyia de teatre i animació que es va crear l’any 2002. El nostre equip, format per animadors, monitors, actors, músics i tota mena d’artistes, treballa per innovar en tots i cadascun dels seus projectes, on prima la qualitat i la professionalitat. Originalitat, dedicació i estima pel nostre treball, marquen la linia d’Splai Castelló al llarg dels seus 18 anys d’existència. A l’any 2013, canvia el seu nom comercial passant a ser Splai Teatre. Mentre que Splai Teatre es dedica a crear i representar espectacles dirigits a públic infantil i familiar a l’any 2011 naix la Cía de teatro Barbis on Feis, que comença a produir espectacles per a públic jove-adult.

A l’any 2019 Splai Castelló crea Splai Produccions per a la producció d’audiovisuals que complementen les produccions teatrals. Així, els actes de presentació de festes creats per Splai Teatre, sempre conten amb teatre, música i audiovisuals.

Catàleg Splai 2021
Espectacles per a públic infantil

FRED EN BUSCA DEL SEU CONTE

Espectacle de teatre infantil/familiar.
Durada: 50 minuts · Valencià
Espai obert o tancat

Un personatge arriba al Regne dels Contes Contats. No sap qui és, ni d’on vé. Allí es troba amb Hans el Bibliotecari, que guarda tots els contes que s’han contat. Uns s’han escrit en llibres i per això quedaran a la Biblioteca per sempre, però uns altres son esferes de memòria, i només es conservaran mentre algú els recorde. Es aquesta una història que ens explica que tots tenim un lloc al món, només cal que el trobem, servint d’emocionant homenatge als nostres iaios i iaies.

ANIMA’T!

Espectacle d’animació estàtica
dirigida a públic infantil/familiar
Durada: 50 minuts · Val/Cast
Espai obert o tancat

Splai ha reunit les seues millors animacions infantils en un espectacle únic, divertit, boig… “Anima’t!” inicia un nou concepte d’animació infantil pensat per a aquestos temps de pandèmia: l’animació estàtica. Amb la intenció de divertir-nos sense parar, “Anima’t!” recorrerà el món de la televisió, del cine o de la música. Viatjarà pel món amb variades animacions que faran cantar i ballar a grans i menuts sense moure’s de la seua cadira.

EL RECICLAMÀTIC

Teatro infantil medioambiental dirigido a público infantil/familiar
Duración: 50 minutos · Castellano
Espacio abierto o cerrado

“El Reciclamàtic” es una máquina inventada por el Profesor Lumbrera que convierte los residuos en caramelos. Con “El Reciclamàtic” sabremos como ha ido creciendo la contaminación a través de la historia. Mediante canciones y divertidas situaciones, el profesor explicará la importancia de reciclar. Espectáculo musical, muy visual y didáctico que permite de forma divertida, crear una conciencia ecológica en los más pequeños.

ELS CONTES DEL TIO NELO

Espectacle de teatre infantil/familiar
Durada: 60 minuts · Valencià
Espai tancat i fosc 

El tio Nelo és un simpàtic iaio que ha viatjat per tot el món i ha conegut moltes terres i cultures. Així que ara, amb els seu amic el Gall sebastià i les divertides Floretes, narrarà històries de tots els indrets del món, d’ací i d’allà, amb danses i músiques tradicionals, amb reis i princeses, amb selves i animals,… 

Espectacle de teatre infantil que inclou titelles, actors i actrius, música i escenes de llum negra.

ELS ROCKIN’XICS

Espectacle d’animació infantil/familiar
Durada: 60 minuts · Valencià
Espai obert o tancat

Els Rockin’Xics és un grup de rock amb una curiosa manera d’interpretar les seues cançons. Amb ells, el públic tornarà als anys de la radio, dels «guateques», de la moda «ye-yé», en un espectacle infantil carregat de música, festa i animació. Prepareu-vos per a gaudir d’un espectacle únic, diferent i boig amb l’alegria i el bon humor d’Els Rockin’Xics.Espectacle d’animació per a tota la familia amb rock&roll en valencià per a cantar, ballar i passar-ho d’allò més bé.

TARAMBANA & CIA, CONTACONTES

Espectacle de teatre infantil/familiar 
Durada: 50 minuts · Valencià
Espai obert o tancat

El Professor Tarambana és un afamat contacontes que viatja per tots els llocs del món narrant les seues històries. L’acompanya el seu ajudant Trasto. Els dos, amb l’ajuda de tot el públic, contaran la història de «La Princesa de Riuiballa», que ha de demostrar al Rei lo valenta que és per a que puga heretar el regne. 
Espectacle de teatre infantil interactiu amb cançons, balls, aventures i molta diversió de principi a final.


Espectacles per a públic adult

CARIÑO, YO TAMBIÉN TE QUIERO

Espectáculo de teatro para público jóven/adulto
Duración: 90 minutos · Castellano
Espacio abierto o cerrado

Pili y Manolo son un matrimonio que lleva unos cuantos años juntos. Un día se cuestionan si son una pareja moderna, abierta. Una simple conversación acaba por convertirse en una apuesta: ambos tienen una semana para ser infieles, quien lo consiga ganará la apuesta. Pero tantos años “fuera de mercado” provoca curiosas situaciones: el charcutero obsesionado, la artificial chica de administración, un curioso chat o un paseo por el burdel, todo con tal de ganar la apuesta. Risas aseguradas de principio a fin.

LA SONRISA DEL MANDRIL

Espectáculo de teatro para público joven/adulto
Duración: 90 minutos · Castellano
Espacio cerrado

Guillermo tiene 30 años y está salido. Desde su adolescencia siente una irrefrenable atracción por el sexo, principalmente en solitario. Un día conoce a Catalina, se enamora de ella y su vida cambia…a peor. Catalina es una estrecha y solo consumará si hay boda de por medio. Así que Guillermo se las tendrá que ingeniar para seguir al lado de Catalina sin morir de una excitación aguda.

Comedia que trata de manera divertida y desenfada el sexo y las relaciones de pareja.

CARTONES

Espectáculo de teatro para público joven/adulto
Duración 45 minutos · Castellano
Espacio cerrado

Performance en la calle
Duración: 30 minutos

Dos personajes anónimos se encuentran en la esquina de una ciudad durmiendo entre cartones. Entablan una conversación en la que se cuentan sus vidas y los sueños que hacen que éstas tengan sentido. Un texto dramático con reflexiones sobre la vida que nos emocionarán, deambulando entre el drama y pequeñas dosis de humor negro, mientras se adivina un sentido homenaje al teatro. Basado en el cortometraje «Cartones» estrenado en 2020.

Altres propostes d’Splai

RECINTE DE TALLERS INDIVIDUALS

Tallers individuals de manualitats, dibuix, modelatge o circ, en un recinte amb control d’aforament. Taules individuals, amb materials que es desinfecten després de cada ús.

ACTES DE PRESENTACIÓ DE FESTES

Actes íntegres coordinats per Splai Teatre i que inclouen: sonorització i il·luminació espectaculars, escenografia, producció audiovisual i musical, muntatges teatrals, dansa, presentadors, etc

PEIXOTS I SCATESS

Cercavila compost per quatre grans peixos amb il·luminació interior i un carro amb música. Ideal per a qualsevol tipus de cercavila, principalment nocturna.